Totalul afișărilor de pagină

Flagcounter

free counters

vineri, 12 august 2011

Miraculoasa VITAMIN C



Vitamina C.
(Acidul ascorbic).
Face parte din grupa vitaminelor hidrosolubile (solubile în apă) şi din această cauză, în cazul unei solicitări fizice extensive, se elimină în cantităţi mari din organism. Din fericire, cercetările recente au descoperit preparate cu absorbţie lentă (time released, preparate retard) datorită cărora vitamina C poate fi prezentă permanent în organism şi îşi exercită efectul benefic pe o durată mare de timp. Are rol important în metabolismul intermediar, în procesul de cicatrizare, stabilizator de membrană celulară. Vitamina C nu poate fi sintetizată de organism de aceia este nevoie în permanenţă de alimentarea organismului cu această vitamină.
Este hidrosolubilă, oxidabilă, nu este rezistentă la căldură şi raze ultraviolete.
Vitamina C a fost descoperită de savantul maghiar Szent-Gyorgyi Albert. El a fost primul care a reuşit să extragă din ardei vitamina C şi pentru această descoperire a fost distins cu Premiul Nobel. Astăzi se pot procura uşor şi în ţara noastră produse cu vitamina C obţinute din surse naturale.
Surse: Vitamina C se găseşte atât în zarzavaturi cât şi în citrice, ardei, kiwi, căpşuni, varză, pătrunjel, sursa principală constituind-o însă măceşele în care se găseşte împreună ci aşa numitele flavonoide care sporesc efectul acidului ascorbic.
Un alt savant laureat al Premiului Nobel, Linus Pauling, a considerat că vitamina C se poate administra profilactic şi terapeutic în numeroase boli, de la banalul guturai până la cancer.
Doza zilnică recomandată este de 60-100mg în funcţie de vârsta persoanei. Copiii au nevoie de 35-60mg pe zi, adolescenţii şi adulţii 60-100 mg, femeile gravide 170mg.
Deficitul de vitamina C, conduce la apariţia scorbutului. Acidul ascorbic administrat în mod susţinut stimulează sistemul imunitar şi creşte rezistenţa organismului faţă de bolile infecto-contagioase.
Efecte: Vitamina C sau acidul ascorbic denumit aşa pentru că vindecă de scorbut. Participă la activarea multor sisteme enzimatice şi are un rol important în respiraţia celulară. Accelerează vindecarea rănilor, regenerarea ţesuturilor, participă la sinteza hormonilor corticosuprarenali. Are efect antistres, facilitează absorbţia fierului şi împreună cu acidul folic şi vitamina B12 stimulează maturarea globulelor roşii (hematiile). Scade colesterolul sanguin şi protejează organismul faţă de substanţele cancerigene. Creşte şi menţine randamentul fizic. În timpul suprasolicitărilor fizice creşte necesarul de vitamina C şi din această cauză se recomandă sportivilor un consum crescut înainte de competiţii.
Participă la producerea glucococorticosteroizilor şi a anumitor neurotransmiţători. Contribuie la formarea anticorpilor şi interferonilor, are acţiune antiinfecţioasă, scade durata răcelilor şi luptă contra agresiunii bacteriene. Are o acţiune antihistaminică eficace în tratarea alergiilor şi benefică în cazul celor cu astm. Contribuie de asemenea la înlăturarea stării de anxietate şi de oboseală atât fizică cât şi intelectuală.
Preparatele moderne de vitamina C conţin şi bioflavonoide. Aceste substanţe sunt denumite uneori vitamina P, însă nu sunt vitamine propriu-zise. Bioflavonoidele favorizează absorbţia vitaminei C, fiind preferată, astfel, administrarea lor concomitentă.
Intervine în metabolizarea anumitor aminoacizi, a acidului folic şi a glucozei.
Organismul uman nu este capabil să sintetizeze bioflavonoide şi din acest motiv, acestea sunt furnizate organismului, doar prin aport alimentar.
Are acţiune laxativă. Revigorează de asemenea vasele de sânge, prevenind astfel tulburările cardiovasculare.
Joacă un rol important în formarea osaturii şi dentinei.
Această grupă de substanţe este frecvent utilizată în accidentele sportive, deoarece reduce durerea, atenuează efectele loviturilor, are efect hemostatic şi ameliorează simptomatologia hipocalcemiei, împreună cu vitamina C. Au acţiune antibacteriană şi accelerează circulaţia sangvină. Participă la sinteza acizilor biliari, scad colesterolemia şi, prin efectul reductor (antioxidant) previn formarea cataractei.
Vitamina C contribuie la creşterea coeficientului de inteligenţă favorizând producerea transmiţătorilor nervoşi, combate stresul şi întăreşte organismul.
Este implicat în producerea colagenului care datorită acidului ascorbic are o mare importanţă în cicatrizarea ţesuturilor lezate.
Protejează contra posibilei apariţii a cancerului, stopând formarea nitrosaminelor (agenţi cancerigeni care se constituie pe parcursul asimilării aminoacizilor) în stomac.
Bioflavonoidele în asociaţie cu vitamina C sunt deseori utilizate în tratamentul herpesului. Quercitina, un flavonoid extras din algele verzi-albăstrui, are acţiune benefică în tratamentul astmului şi alergiei.
Sursele naturale importante de bioflavonoide sunt: ananas, grepfruit, citricele, ardeiul, kiwi, frăguţe, coacăzele negre. În cantităţi mai mici se află în caise, cireşe, struguri, broccoli, cartofi, tomate, varză, pătrunjel, prune şi măceşe.
În preparatele de vitamina C din extracte naturale, acidul ascorbic se găseşte sub formă de poliascorbat, care are un efect prelungit faţă de cel al acidului ascorbic simplu obţinut pe cale sintetică.
Atenţie! În stările febrile creşte necesarul de vitamina C al organismului. De asemenea aportul de vitamina C trebuie crescut la femeile care utilizează anticoncepţionale, steroizi, analgezice, aspirină sau cantităţi exagerate de alcool.
Vitamina C 500- 100 tablete- O tabletă conţine Vitamina C (extract natural) 500mg.
Mod de folosire. Ca supliment alimentar o tabletă pe zi sau în funcţie de recomandări.
Vitamina C 1000 conţine vitamina C (extract natural) 1000 mg.
Mod de folosire: ca supliment alimentar, o tabletă pe zi sau în funcţie de recomandări.
C- Acid ascorbic: este solubil în apă. Se distruge prin oxidare şi la gătire din cauza temperaturii, de asemenea fiind solubilă în apă se pierde mult la spălat. Ajută la înnoirea celulelor şi favorizează cicatrizarea. Lipsa ei se ridează pielea şi îmbătrâneşte prematur. Protejează peretele arterial şi previne formarea de ateroame. Este necesar 60 mg pe zi, care le puteţi obţine consumând 1 portocală sau o jumătate de ardei verde gras. Administrarea unor doze sporite de vitamina E şi C poate duce în numai două luni la o scădere impresionantă a durerii şi inflamaţiei la femeile afectate de endometrioză.
Surse naturale: cătină, roşii, conopidă, ardei, citricele sunt cele mai bogate (lămâi, portocale, grapefruit, mandarine), kiwi, fructe de culoare roşie, legume, piersicile, ananasul, căpşunile, varza, etc.
Este una dintre cele mai des întâlnite vitamine. Este cunoscută pentru efectul anti-oboseală, stimulează sistemul imunitar şi are proprietăţi antioxidante, intervenind în lupta organismului împotriva radicalilor liberi şi deci a îmbătrânirii celulelor. Aportul insuficient se manifestă prin oboseală, epuizare fizică şi intelectuală, apatie şi stări depresive. Cantităţi mai mari sintetice pot provoca diareea, greaţă şi pot agrava litiaza renală. Se mai afirmă că doze mari pot determina în cazul terapiei anticancer multe probleme greu de remediat. Această vitamină menţine scăzut nivelul colesterolului din sânge şi contribuie la prevenirea unui număr de infecţii virale şi bacteriene stimulând sistemul imunitar. Nivelul vitaminei C în sânge este asociat nivelului coeficientului de inteligenţă verbal şi nonverbal la copii. Acei copii care consumă mai puţină vitamina C în sânge acumulează mai mult plumb.
Vitamina C nu ne vindecă de răceală. Conform oamenilor de ştiinţă, consumul regulat de vitamina C în vederea combaterii banalei răceli este pierdere de timp şi de bani.
Studiul publicat în ziarul „Cochrane LibrarConform oamenilor de ştiinţă, consumul regulat de vitamina C în vederea combaterii banalei răceli este pierdere de timp şi de bani.
Studiul publicat în ziarul „Cochrane Librar” un cunoscut şi respectat jurnal medical din Marea Britanie, a arătat că pastilele de vitamina C nu au nici un efect preventiv ;i nici nu ajută la combaterea simptomelor răcelii, ba mai mult, chiar şi remediile naturale, precum sucul de portocale, sunt la fel de inutile. Studiul a fost elaborat pe baza concluziilor a 30 de lucrări ştiinţifice desfăşurate pe parcursul a şase decenii, în care au fost implicaţi peste 11.000 de pacienţi. Subiecţii au consumat zilnic cel puţin 200 de miligrame de vitamina C, rezultatele demonstrând că ei sunt doar cu 2% mai puţin predispuşi riscului de a contracta o răceală. Singura excepţie o fac cei care sunt supuşi unui stres fizic deosebit, precum atleţii de la maraton, schiorii şi soldaţii, care prezintă cu 50% mai puţine şanse de a răci dacă iau zilnic vitamina C.
Chiar dacă vitamina C nu este eficientă în vindecarea răcelii, aşa cum se credea, asta nu înseamnă că nu este extrem de benefică pentru organism, ea fiind indicată pentru un număr mare de afecţiuni. Aceasta are două funcţii importante: întărirea imunităţii şi echilibrarea psihicului. De asemenea joacă un rol important în formarea osaturii şi dentiţiei, facilitează absorbţia fierului, intervine în fenomenele de oxidoreducere, fiind cel mai important antioxidant, are acţiune antialergică şi contribuie la înlăturarea stării de anxietate, oboseală şi stres.
Cele mai indicate surse sunt legumele şi fructele proaspete, dar mai ales citricele precum portocalele, lămâile, ananasul sau grepfruit.

pentru cumparare sau conectare free la magazinul online completati formularul:http://opilconst.wufoo.com/forms/formular-inscriere/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu