Totalul afișărilor de pagină

Flagcounter

free counters

joi, 24 februarie 2011

Imaginea personala,cheia spre o viata mai buna.

"Imaginea personala" este cheia personalitatii si comportamentului uman.Ea stabileste limitele implinirii individuale.
Ea defineste ce putem si ce nu putem. Dezvoltarea unei imagini personale adecvate ne inspira noi aptitudini, noi talente si practic transforma esecul in succes.Sunt dovezi clinice imbatabile care demonstreaza ca sunt "personalitati tip-succes", "personalitati tip-esec"," personalitati cu inclinatii spre fericire" si "personalitati cu inclinatii spre nefericire", precum si "personalitati cu inclinatii spre sanatate" sau" personalitati cu inclinatii spre boala". Imaginea personala este schimbata in bine sau in rau nu doar de intelect sau de cunostintele intelectuale, ci si prin experienta. Intr-un fel sau altul, cu totii ne folosim experienta creatoare pentru a construi o imagine personala mai buna. Imaginea personala poate fi schimbata. Viata a demonstrat ca nimeni nu este nici prea tanar, nici prea batran ca sa-si schimbe imaginea personala, si drept care sa inceapa o viata noua.
Fiecare om are acel ceva misterios pa care-l numim personalitate. Acel ceva magnetic si misterios este usor de recunoscut, dar greu de definit, nefiind ceva dobandit din exterior, ci eliberat din interior.
Cand spunem ca cineva are "o personalitate satisfacatoare" prin asta intelegem ca si-a descatusat intregul potential interior creator si este in stare sa-si exprime adevaratul sine.
"Personalitatea nesatisfacatoare si inhibata" nu reuseste sa-si exprime sinele interior.Simptomele inhibitiei sunt multe si numeroase: timiditate, sfiosenie, sovaiala, ostilitate, autoinvinovatire, insomnie, nervozitate, irascibilitate si incapacitatea de a se adapta social. Frustrarea este sentimentul prezent in aproape toate zonele de activitate ale personalitatii inhibate.
Pentru a iesi din starea de inhibare trebuie sa planuim mai atent fiecare gest in parte.
1. Nu va intrebati dinainte "ce veti spune".Deschideti gura si spuneti. Improvizati pe parcurs.
2. Nu va ganditi inainte sa actionati. Actionati si corectati-va actiunile pe parcurs.
3. Nu va mai dezaprobati. Persoanele inhibate se analizeaza autocritic permanent. Puneti-i capat urgent.
4. Faceti-va obiceiul sa vorbiti mai tare decat de obicei.Persoanele inhibate au tendinta sa vorbeasca foarte incet. Vorbitul tare in sine este un foarte puternic sistem de dezinhibitie.
5. Cand ceilalti va sunt pe plac, spuneti-le asta. Persoanele inhibate se tem sa-si exprime sentimentele "pozitive", cat si cele "negative". Cand isi exprima iubirea se tem sa nu fie catalogati drept sentimentali. Cand isi exprima prietenia, se tem sa nu fie catalogati lingusitori. Cand fac complimente, se tem sa nu fie etichetati drept superficiali, suspecti sau cu gand ascuns.
Daca sunteti casatorit spueti-i partenerului "te iubesc" cel putin de doua ori pe zi.

3 comentarii:

  1. Excelent articol! Felicitări! Cred că merită pus la bibliografie în curs! :)
    Mult succes şi în continuare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi va face placere, cred, sa revin pe acest blog si sa citesc articole la fel de interesante, ca acesta. Inspiratie in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru vizita si coment,

    Va mai astept, trebuie sa fac rodajul acestui prim blog personal

    va apreciez

    RăspundețiȘtergere